Gas eller sprit trangia
Indlæg

Gas eller sprit trangia

Det kan være svært at finde ud af om man skal vælge gas eller sprit trangia. Der er en pris forskel og der er også en forskel på hvor nemt det er at finde brændsel.

Gas

Gas er helt klart det nemmeste at bruge. Du kan nemt styre varmen så hvis du ønsker at få noget vand op at koge, så skal du ikke vente længe. Hvis du gerne ville holde noget varmt uden at det koger eller steger. Så kan du også nemt gøre det.

Gas kan være lidt svære at få fat i, det er ikke alle steder at du kan købe det. Du kan købe det i nogle dagligvare butikker om sommeren og i nogle byggemarkeder.

Gas trangia er også noget dyre end en sprit trangia.

Du kan tjekke det ved forhandleren her: Gas trangia / Sprit trangia

Sprit

Sprit er det som kræver mest erfaring at bruge, det kræver at du er mere over varmen og styre den.

Du får en varme dæmper med som du kan ligge over åbningen. Så kan du åbne den hvis du ville have mere varme og lukke den hvis du ville skrue ned.

Muligheden for at få sprit er meget nemt, alle dagligvare butikker har det. Så hvis du løber tør er det nemt at få fat i igen. Det er bare ganske almindelig husholdningsprit der bruges.

Du kan også få noget “rigtig” trangia sprit, den er nemmer at hælde af og du undgår at spilde. Men prisen er også en HELT anden, du kan købe det her: Trangia sprit

Gas eller sprit trangia vurdering

Hvis vi skal se bort fra prisen og kun kigge på hvilken type som er nemmest at bruge og styre. Så ville det 100% være en gas trangia jeg ville råde dig til at købe.

Men hvis vi skal sammenligne og tage højde for prisforskellen. Så ville det nok være sprit jeg ville forslå. For det er en ganske fin trangia og have med på tur.

Du kan købe gas og sprit trangia her:

Gas trangia

Sprit trangia

Trangia Stormkøkken med gasbrænder | 25-3 Nonstick

Har du set at vi har lavet en masse lækre opskrifter?

Du kan tage et kig på det her: Trangia opskrifter